Kontaktgrupp Norsjö

FMN startar en kontaktgrupp i Norsjö under senhösten 2017.

Som många vet så är problemet med droger stort på alla orter. Det är inte bara i städerna det är ett problem utan det är utbrett även i Norsjö och grannkommunerna runt omkring. Droger finns överallt och våra ungdomar och unga vuxna kommer i kontakt med dessa vare sig de vill eller inte. De finns i alla miljöer och ingen grupp kan garanterat vara fri från droger eller piller.
Att stå på sidan om som förälder, anhörig eller vän till någon som börjat bruka droger är en helt ny situation som man hade hoppats man aldrig skulle hamna i. Man står oftast helt oförberedd, vettskrämd och maktlös. Vad ska jag göra, vad kan jag göra och hur får jag stopp på drogmissbruket hos den jag älskar?

Vänd dig till oss. Vi har själva erfarenhet av missbrukande barn. Vi vet hur det är. Vi lyssnar på dig. Vi ger dig vägledning. Vi kommer inte att “fixa” dina problem men vi hjälper dig att hjälpa dig själv och ditt barn.
Genom att bli stärkt som förälder och människa och genom att inhämta den kunskap som behövs, blir du också den viktigaste och värdefullaste resursen på vägen ut ur missbruket.
Om du som anhörig är orolig, har en magkänsla att något inte står rätt till eller vill lära dig mer om narkotika och missbruk, ta kontakt med oss på FMN.
Du kan vara anonym – Vi har tysthetslöfte

Kontakt med FMN Norsjö

Mobil          070-574 86 75
Mail            norsjo@fmn-umea.se
Facebook  ”FMN Kontaktgrupp Norsjö”