Mycket är på gång höst 2023!

 

Vi blickar tillbaka och framåt

Under våren 2023 har det hänt en hel hos oss på FMN Umeå. Våra självhjälpsgrupper har träffats varannan vecka precis som vanligt och vi har hållit ett flertal stödsamtal för de anhöriga som velat ha stöd, råd eller vägledning. I mars höll vi en cafékväll med den särskilt inbjudna drogterapeuten Mattias Hjalmarsson, som berättade om vilka utmaningar och möjligheter som 12-stegsprogrammet kan innebära – självklart ingick det gott fika.

Vi vill också berätta att vi under april fick en helt ny styrelse med Maria i spetsen som ordförande – så FMN Umeå är lika aktiva och närvarande som vanligt och finns för dig som är anhörig, vän eller på annat sätt står nära en person som hamnat i ett substansmissbruk eller riskerar att göra det. Det kan vara en son, dotter, syster, bror, förälder eller vän som du misstänker tar någon drog/substans. Ofta är en magkänsla rätt och det kan vara skönt att prata med någon om den och därför finns vi där för dig.

För hösten 2023 har vi mycket på gång, t.ex. en cafékväll med ny inbjuden gäst, även denna gång med 12-stegsprogrammet som tema, men nu utifrån hur det kan vara för den som själv väljer denna behandlingsmetod.

Vi planerar också att starta upp en ny omgång av CRAFT-kurs, dvs. Community Reinforcement Approach and Family Training. Det blir tio intressanta och förhoppningsvis givande träffar med genomgångar och övningar i liten grupp.

Så håll ögonen öppna för mer information i början av hösten!


Tills dess vill vi säga:

– Du är inte ensam. Tillsammans är vi starkare.
Ta hand om dig. –

Och så vill vi önska dig och dina nära en riktigt
Glad Midsommar!

/ Styrelsen FMN Umeå

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.